Therapeutische behandelingen

Ayurvedic Practioner®

Er zijn diverse behandelvormen inzetbaar die specifiek toegepast worden op klacht(en) en persoon. De Ayurvedic Practitioner is een therapeut(e) die je begeleidt en ondersteunt met behandelingen en adviezen. De term ‘Ayurvedic Practitioner’ is een beschermde titel binnen de geneeskunde in India. Binnen Het Ayurveda Instituut is de Ayurvedic Practitioner vertegenwoordigd door Franca Ficchi.

Uitgebreide informatie over de Ayurvedische behandelingen vind je op de website – Praktijk voor natuurgerichte therapieën – van Franca Ficchi.

Panchakarma, een diepgaande reinigingskuur

Panchakarma is de vijfvoudige reinigingskuur (vijf handelingen). Ze wordt zowel curatief als preventief ingezet. Binnen Het Ayurveda Instituut ligt de nadruk meer op het preventieve karakter. Wij bieden twee vormen van kuren aan: extern (het hele jaar door individueel te starten) en intern (halfjaarlijks, in groepsverband).

De panchakarma die we individueel uitvoeren is een unieke op maat gemaakte kuur. We vinden het belangrijk om te weten met welk doel je komt en of er specifieke lichamelijke/psychische klachten bestaan, vandaar dat je eerst een intake vooraf bij ons kunt doen. De kuren zijn intern in onze boerderij in Winschoten. Vaste dagelijkse onderdelen in de all-inclusive kuur zijn onder andere 1 tot 2 behandelingen, sauna, kort consult, rust, yoga en meditatie. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een kleine workshop op gebied van voeding in te bouwen tijdens de kuur.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, of een afspraak maken voor een intake.

Massagetherapie

Door massage wordt de algehele gezondheid en het algemeen welbevinden van het menselijk lichaam verhoogd. Massagetherapie blijkt een goede bijdrage te leveren aan de homeostase (balans) van het lichaam van de ontvanger.

Door de specifieke technieken en aanraking via de huid wordt het centraal zenuwstelsel zodanig geactiveerd en gesedeerd dat het bijdraagt aan effectief herstel bij klachten.

Meer informatie over het aanbod op het gebied van massagetherapie vind je op de website – Praktijk voor natuurgerichte therapieën – van Franca Ficchi.

Vergoeding zorgverzekering

Kom je voor therapie dan kun je voor de behandelingen een declaratieformulier krijgen voor de zorgverzekering.

Wij zijn ervaren en deskundige behandelaars die aangesloten zijn bij diverse beroepsverenigingen en registers. Dit betekent dat je in veel gevallen de kosten (deels) vergoed kunt krijgen via de zorgverzekeraar.