Therapeutische behandelingen

Ayurvedic Practioner®

Er zijn diverse behandelvormen inzetbaar die specifiek toegepast worden op klacht(en) en persoon. De Ayurvedic Practitioner is een therapeut(e) die je begeleidt en ondersteunt met behandelingen en adviezen. De term ‘Ayurvedic Practitioner’ is een beschermde titel binnen de geneeskunde in India. Binnen Het Ayurveda Instituut is de Ayurvedic Practitioner vertegenwoordigd door Franca Ficchi.

Uitgebreide informatie over de Ayurvedische behandelingen vind je op de website – Praktijk voor natuurgerichte therapieën – van Franca Ficchi.

Massagetherapie

Door massage wordt de algehele gezondheid en het algemeen welbevinden van het menselijk lichaam verhoogd. Massagetherapie blijkt een goede bijdrage te leveren aan de homeostase (balans) van het lichaam van de ontvanger.

Door de specifieke technieken en aanraking via de huid wordt het centraal zenuwstelsel zodanig geactiveerd en gesedeerd dat het bijdraagt aan effectief herstel bij klachten.

Meer informatie over het aanbod op het gebied van massagetherapie vind je op de website – Praktijk voor natuurgerichte therapieën – van Franca Ficchi.

Detox therapie

Panchakarma is de vijfvoudige reinigingskuur (vijf handelingen). Ze wordt zowel curatief als preventief ingezet. Binnen Het Ayurveda Instituut ligt de nadruk meer op het preventieve karakter. Wij bieden twee vormen van kuren aan: extern (het hele jaar door individueel te starten) en intern (halfjaarlijks, in groepsverband). Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen, of een afspraak maken voor een intake.

Wij zijn ervaren en deskundige behandelaars die aangesloten zijn bij diverse beroepsverenigingen en registers. Dit betekent dat je in veel gevallen de kosten (deels) vergoed kunt krijgen via de zorgverzekeraar.