Veelgestelde vragen

Hoe verloopt een eerste afspraak?

Een behandeling duurt 50 minuten. Bij de eerste afspraak vindt er een korte intake plaats. Op grond van het intakegesprek wordt er (in overleg) een behandelplan vastgesteld.

Waar moet ik rekening mee houden bij een behandeling?

Breng een eigen (grote) badlaken en een kleine handdoek mee. Let er ook op dat er na een behandeling symptomen kunnen optreden, bv licht in het hoofd, suf gevoel, ‘van de wereld’ zijn, vermoeidheid, pijn. Dit zijn normale reacties die binnen een paar uur tot een dag verdwenen zijn. Je krijgt voldoende tijd om weer bij te komen vóórdat je weer vertrekt. Let ook op de kleding die je aan hebt: draag geen kwetsbare kleding die niet tegen olie kan.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling duurt normaliter 50 tot 60 minuten. Kortere behandelingen (25 minuten) zijn mogelijk, maar uit ervaring weten we dat ze pas effectief worden als je deze in een reeks op regelmatige basis ondergaat.

Wat kost een behandeling?

Een behandeling van 50 minuten kost 70 euro, een behandeling van 30 minuten 40 euro. Soms kan het voorkomen dat de totale behandeling iets langer (of korter) duurt waardoor het tarief ietsje hoger (of lager) kan uitvallen.

Hoe snel is het effect van een behandeling?

Vaak is er na één behandeling al resultaat behaald, met name op het ontspanningsvlak. Een reeks van 3 tot 5 behandelingen op regelmatige basis is aan te raden om een effectief resultaat te behalen bij klachten.

Hoe kan ik afrekenen?

Je kunt via de site op de knop ‘afspraak maken’ klikken zodat je in een online boekingssysteem komt. Je kunt meteen online afrekenen. Daarnaast kun je nog steeds contant betalen, met pin of sturen we je een betaalverzoek (tikkie) via de telefoon. Wanneer je al wat langer cliënt bij ons bent en op regelmatige basis langskomt is overmaken op rekening ook mogelijk.

Afzeggen

Wij hanteren een beleid van minimaal 24 uur van tevoren afzeggen (via e-mail, whatsapp of telefoon), anders zijn we genoodzaakt de kosten in rekening te brengen. Je kunt daarnaast ook via het online boekingssysteem 48 uur van tevoren de afspraak zelf verplaatsen of annuleren.

Ik ben zwanger, mag ik dan een behandeling ondergaan?

Je kunt bij ons een afspraak maken vanaf de 12e week. In de laatste weken vóór de bevalling is alleen een voetreflexbehandeling of een deelbehandeling van bv hoofd, rug, nek- en schoudergebied aan te raden.

Ik heb kanker, mag ik dan een behandeling ondergaan?

In overleg met je behandelend arts of vaste behandelaar kunt je een behandeling ondergaan. Een voetreflex- of marmapuntenbehandeling is aan te raden tenzij anders wordt geadviseerd.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Je kunt een afspraak maken via het online boekingssysteem op de site, e-mail, telefoon of WhatsApp (zie ‘Contact’).

Ik ben aanvullend verzekerd, wordt de behandeling ook vergoed?

Wij adviseren je om altijd vooraf te informeren bij de zorgverzekeraar. Helaas kunnen wij geen garanties geven bij vergoedingen. Breng bij een eerste afspraak altijd je zorgpas mee zodat we alle gegevens voor een declaratieformulier kunnen opmaken.