Inspire your Yoga: Stiltedag

“Ik ben de smaak in zuiver water, de schittering in de zon en de maan, het heilige woord AUM en de klank in de Stilte”.– Bhagavad Gita

Als je in het verleden al eens hebt kennisgemaakt met momenten van stilte, dan heb je waarschijnlijk ook de mooie kracht die ervan uitkomt mogen ervaren.

Wanneer je moeite hebt met loslaten en je hoofd (en daarmee ook je geest en lichaam) tot rust te laten brengen is het regelmatig oefenen van ‘niks’ doen uitermate geschikt.

Meditatie is de sleutel tot die stilte.  Het ervaren van alles wat zich op dat moment aandient in zowel je geest als in je lichaam. Het leert je een interactie aan te gaan met die dingen die je onbewust probeert weg te drukken of juist niet meer ziet. Meditatie laat je bewuster worden van de andere lagen van je ‘zijn’ en om deze weer liefdevol te omarmen in jouw totaliteit als persoonlijkheid.

Regelmatig een stiltedag inbouwen werkt even sterk als een detox-behandeling. Diepliggende blokkades kunnen op deze manier vrijkomen. Het geeft je vrede en brengt de zachtheid in jezelf terug, waardoor de natuurlijke energie weer gaat stromen.

Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat regelmatig mediteren goed is voor de hersenfuncties, het centraal zenuwstelsel en voor herstel van de algehele gezondheid.

De dag staat onder leiding van Yvonne Coppens en Franca Ficchi, beide zijn yogadocenten met een jarenlange ervaring in yoga, Ayurveda en meditatie.

We kunnen ons voorstellen dat het stilte je soms kan ‘aanvliegen’. Je bent dan ook vrij gedurende deze dag om even naar buiten te gaan om bij te komen. We verplichten je tot niets, alleen dat de stilte in de ruimte gewaarborgd blijft.

Tussen de middag wordt er een lunch aangeboden met soep en broodjes. De gehele dag kun je naar wens Ayurvedische thee drinken. Wat neem je zelf mee? Draag gemakkelijke en kleding incl. sokken en neem een dekentje mee om je tussendoor goed warm te houden. Ook een flesje met water is handig.

Bijdrage: 20 euro.

Je kunt je aanmelden via email:

info@ayurvedainstituut.com